Apple iPhone 12 Pro Max 256GB Gold

  • 6.7” Super Retina XDR-display
  • Water- en stofbestendige behuizing van glas en staal IP68
  • Dual 12 MP camera achteraan voor 4K-video's
  • A14 Bionic-chip

Meer details

Apple

Nieuw product

Beschikbaar vanaf januari

€ 1.379,99 incl. btw

Een grote sprong voorwaarts.

5G gaat Pro. De A14 Bionic geeft iedere andere smart­phone-chip het nakijken. Het pro-camera­systeem legt nog mooiere beelden vast bij weinig licht, en al helemaal op iPhone 12 Pro Max. En Ceramic Shield beschermt vier keer beter als je hem laat vallen. Ontdek wat deze Pro allemaal kan.

Minder rand. Meer scherm

iPhone 12 Pro Max

6,7" Super Retina

XDR-display

Vergeet glas.

Ceramic Shield. Sterker dan welk smart­phone-glas ook.

Het sterkere werk.

iPhone had al het sterkste glas in een smartphone. Dus om iPhone 12 Pro nog beter te beschermen, moesten we met een compleet nieuw materiaal komen.

Keramisch kristal op nanoformaat

Ceramic Shield ontstaat door glas samen te voegen met nano­keramische kristallen, die harder zijn dan de meeste metaalsoorten. Dat klinkt misschien eenvoudig, maar is het niet. Want keramisch materiaal is niet doorzichtig. Door heel nauw­keurig het type kristallen en de mate van kristalliniteit te kiezen, zijn we erin geslaagd een unieke combinatie te ontwikkelen met de hardheid van keramiek en de transparantie van glas. Het is aan deze doorbraak te danken dat Ceramic Shield zo geschikt is voor het display. Het wordt nu voor het eerst in een smart­phone gebruikt, en het is harder dan het glas van welke smartphone ook.

Tweevoudige ionen­­uitwisseling

Het display moest niet alleen hard zijn, maar ook krasbestendig. Dus met hetzelfde proces voor tweevoudige ionen­uitwisseling dat we voor het glas aan de achterkant gebruiken, beschermen we nu ook het display tegen krassen en andere slijtage.

4x beter beschermd bij vallen

Naast Ceramic Shield is er nog iets dat bijdraagt aan de bescherming van de voorkant. Het display en de rand van het device sluiten namelijk nagenoeg naadloos op elkaar aan. Alles bij elkaar hebben we de valbestendigheid met een factor vier vergroot. Dat is voor iPhone de beste verbetering ooit in een jaar tijd.

Laat andere smart­phones naar adem happen.

Toonaangevende waterbestendigheid volgens IP68-norm

Supersnel draadloos. Zeg hallo tegen 5G

5G op iPhone betekent sneller draadloos internet en betere prestaties op overbelaste netwerken. Download nu onderweg grote bestanden of stream films in HDR-kwaliteit. Zonder. Al. Die. Vertraging. En iPhone heeft meer 5G-banden dan welke smart­phone ook, dus je hebt op meer plekken 5G. Daarnaast opent 5G een wereld aan mogelijk­heden voor toekomstige apps.

Je hebt 5G. En dan heb je 5G op iPhone.

Van meet af aan was het duidelijk: 5G op iPhone 12 Pro moest het beste in zijn soort worden. Punt. We moesten het dan ook net even anders aanpakken.

Speciaal voor 5G ontworpen

We hebben speciale antennes en zendcomponenten ontwikkeld die niet alleen een hoge gevoeligheid hebben, maar ook superefficiënt werken. En iPhone 12 Pro heeft meer 5G‑banden dan welke smartphone ook, dus je hebt op meer plekken 5G.

Geoptimaliseerde software

Van apps tot complete frameworks op systeemniveau: onze software is over de hele breedte geoptimaliseerd voor 5G. Dat betekent bijvoorbeeld dat veel apps van 5G kunnen profiteren zonder dat dit meer stroom verbruikt.

Slim batterijgebruik

5G op iPhone is niet alleen sneller, maar ook slimmer. Als je iPhone geen 5G‑snelheden nodig heeft, bijvoorbeeld als hij een update uitvoert op de achtergrond, dan schakelt hij automatisch over naar LTE om de batterij te sparen. Maar doet snelheid er wél toe, bijvoorbeeld als je een compleet seizoen van je favoriete serie wilt downloaden, dan schakelt iPhone 12 Pro over naar 5G. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om altijd 5G te gebruiken als het beschikbaar is.

Dit is nog maar het begin

In samen­werking met providers hebben we al diverse oplossingen ontwikkeld en getest om 5G‑netwerken te optimaliseren. De resultaten tot nu toe: niet alleen indruk­wekkende snelheden, maar ook betere gesprekskwaliteit, batterijduur en dekking overal ter wereld. Dit is 5G, maar dan op iPhone.

A14 Bionic. De enige die een beetje in de buurt komt, is onze vorige chip.

De A14 Bionic is de eerste 5‑nanometer chip in een smartphone, met geavanceerde componenten van maar een paar atomen breed. Met veertig procent meer transistors is de snelheid hoger, maar het energie­verbruik lager. Zo gaat de batterij langer mee. En dankzij de nieuwe ISP kun je nu ook opnemen in Dolby Vision, iets wat zelfs met een professionele filmcamera niet mogelijk is. Laat staan met een andere telefoon.

De snelste chip ooit in een smartphone. Opnieuw.

De nieuwe features van iPhone 12 Pro vragen om snelheid. Heel veel snelheid. Eén van de manieren om een chip sneller te maken, is door extra transistors toe te voegen. Dat betekent een grotere chip, of kleinere transistors.

11,8 miljard transistors

We kozen voor kleiner. iPhone 12 Pro is de eerste smartphone ooit met een 5‑nanometer chip. Omdat de componenten van de chip maar een paar atomen breed zijn, passen er extreem veel transistors naast elkaar. Dat betekent dat energie sneller op zijn plek komt en er onderweg minder wegvloeit. Daardoor levert de A14 Bionic betere prestaties, maar gaat hij toch zuiniger met energie om.

16-core Neural Engine 11 biljoen bewerkingen per seconde

We hebben de prestaties van onze Neural Engine drastisch verbeterd door het aantal cores te verdubbelen van 8 naar 16. Intensieve machine learning-taken, zoals het toepassen van Deep Fusion om meer detail in je foto’s naar voren te brengen, gaan hierdoor 80% sneller. De speciale machine learning-versnellers in onze CPU zijn nu bovendien 70% sneller, en daar kan elke app van profiteren.

Gloednieuwe beeldsignaal­processor. 4K HDR opnemen in Dolby Vision

Wat je hieraan hebt? Wel, veel. Over de hele lijn betere prestaties. Slimme HDR 3 voor nog levensechtere foto’s. Meer detail in videobeelden van hoge kwaliteit, dankzij geavanceerde tijdelijke ruisreductie door de nieuwe beeldsignaal­processor. En Dolby Vision die al direct tijdens het filmen wordt meegecodeerd, in plaats van achteraf met krachtige computers in een montagestudio. Nooit eerder was er een chip als de A14 Bionic. Dus we zijn erg benieuwd wat voor moois jij ermee gaat doen.

LiDAR-technologie. Scant Mars. En nu ook je woonkamer.

NASA gebruikt LiDAR-technologie voor haar volgende missie naar Mars. iPhone 12 Pro meet met de LiDAR-scanner hoelang het duurt totdat licht door voorwerpen is teruggekaatst. Zo kan hij een dieptekaart maken van de ruimte waar je bent. Dit werkt dusdanig snel en nauw­keurig dat je met AR-apps je kamer zo omtovert in een levensecht regenwoud, of kunt bekijken hoe die nieuwe sneakers je staan.

AR op lichtsnelheid.

iPhone is al geoptimaliseerd voor AR. En nu voegt de LiDAR-scanner van iPhone 12 Pro daar nog een dimensie aan toe.

Nauwkeuriger dankzij meer informatie Een gedetailleerde dieptekaart in nanoseconden

De LiDAR-scanner bepaalt de absolute diepte door te meten hoelang onzichtbare lichtstralen onderweg zijn van zender naar voorwerp en daarna weer terug naar de ontvanger. LiDAR maakt gebruik van de diepteframeworks van iOS 14 om talloze gegevens die het complete gezichtsveld van de camera overspannen te verzamelen in hoge resolutie. De stralen pulseren in nanoseconden om zo de omgeving continu op te meten en de dieptekaart steeds specifieker in te vullen. Een echte gamechanger voor AR.

AR in een oogwenk

LiDAR bepaalt razendsnel welke opper­vlakken zich in de ruimte bevinden. AR-apps kunnen dus onmiddellijk aan de slag om de situatie te analyseren en jou een unieke AR-ervaring te bieden.

De geometrie van een ruimte

Aan de hand van een gedetailleerde weergave van alle opper­vlakken in een ruimte zorgt LiDAR dat AR-elementen precies daar verschijnen waar je ze in het echt zou verwachten. Of dat nu op de rand van je zetel is, de rugleuning van een stoel of je rommelige bureau. Dit maakt AR-apps veel intelligenter. Stel bijvoorbeeld dat er een landschap op je woonkamer wordt geprojecteerd. Dan groeit het gras alleen op de vloer, precies tot aan je meubels. Alles past zich aan de ruimte aan.

Geavanceerde Occlusion

Dankzij de preciezere dieptekaart begrijpt iPhone 12 Pro ook welke voorwerpen zich vóór andere bevinden. Als een AR-personage over je oprit rent, loopt hij dus tussen je auto en een boom door. Het is zo realistisch dat je er compleet in opgaat.

Een camera die in het donker kan zien Portretten in de Nachtmodus

Dankzij LiDAR is er nu nog meer mogelijk met het pro-camera­systeem, bijvoorbeeld tot zes keer sneller scherpstellen bij weinig licht. Met de groothoek­camera maak je dankzij het hoge detailniveau van de LiDAR-dieptekaart ook portretten in de Nachtmodus. En ook bij weinig licht kan de Neural Engine je onderwerp nu haarscherp weergeven tegen een prachtig vervaagde achter­grond.

Pro-camerasysteem. Nachtmodus krijgt sterrenstatus.

De Nachtmodus is nu ook op de groothoek- en ultragroothoek­camera's beschikbaar en zorgt voor betere beelden dan ooit bij weinig licht. Dankzij LiDAR kun je nu ook portretten maken in de Nachtmodus. En de groothoek­camera legt 27 procent meer licht vast, voor meer detail en scherpere beelden overdag en in het donker.

- Groothoekcamera met diafragma van ƒ/1.6 legt 27% meer licht vast

- Nieuwe groothoeklens met 7 elementen voor scherpte van rand tot rand

- Nieuwe OIS brengt per seconde 5000 aanpassingen aan

- LiDAR maakt 6x snellere autofocus mogelijk bij weinig licht

Vast en zeker.

De optische beeld­stabilisatie (OIS) van iPhone 12 Pro brengt nu 5000 keer per seconde aanpassingen aan in de beelden van de groothoekcamera. Dat is vijf keer sneller dan op iPhone 11 Pro. Met als resultaat superscherpe foto’s en rotsvaste videobeelden. Maar om de groothoekcamera van de iPhone 12 Pro Max te stabiliseren, was een compleet ander systeem nodig.

Nieuwe camera, nieuwe OIS

De groothoekcamera van de iPhone 12 Pro Max heeft een grotere sensor gekregen met grotere pixels om meer licht te kunnen vastleggen. En dus ook meer details en meer kleur. Voor stabielere beelden hebben we daarnaast een oplossing ontwikkeld waarbij alleen de sensor beweegt: optische beeld­stabilisatie met sensorverschuiving.

DSLR-technologie op iPhone-formaat

Stabilisatie door middel van sensorverschuiving was tot nu toe alleen mogelijk op DSLR-camera’s. Dit is de eerste keer dat deze technologie op iPhone wordt toegepast. Of je nu filmt vanuit het autoraam op een hobbelige weg, of tikkertje speelt met je kinderen: je beelden zijn stabieler dan ooit.

Portretten zo mooi als de nacht.

- Met portretten in de Nachtmodus

op de groothoekcamera krijg je niet alleen levendige kleuren, maar ook een prachtig bokeh-effect dat straatverlichting, verlichte gebouwen en andere lichtbronnen in het donker accentueert.

- Zelfs als er maar één kleine lichtbron is, kunnen LiDAR en de A14 Bionic patronen en texturen op de voorgrond reproduceren. Met de kleuren zoals ze echt zijn.

- Deep Fusion

komt in actie bij gemiddeld tot weinig licht. De Neural Engine analyseert meerdere belichtingen pixel voor pixel, zodat ongekend veel detail zichtbaar wordt in het vergrootglas, de vrouw en de achter­grond.

De diepere gedachte achter Deep Fusion.

Bij veel licht is het niet zo moeilijk om details scherp op de foto te krijgen. Maar soms is er minder licht voorhanden. Bijvoorbeeld buiten in de vroege ochtend, of binnen bij kaarslicht. Dan zorgt Deep Fusion dat elk detail perfect in beeld komt.

Meerdere belichtingen per foto

Het begint op dezelfde manier als bij een HDR-foto. Op het moment dat je een foto maakt, legt je camera meerdere frames vast met verschillende belichtingen. Om een HDR-foto samen te stellen, worden deze frames gecombineerd. Op die manier wordt je onderwerp optimaal belicht, zie je in de lichte delen en schaduwen meer details, en bevat de foto in zijn geheel minder ruis.

Miljoenen pixels in real time geanalyseerd

Deep Fusion op iPhone 12 Pro gaat nog een stap verder dan HDR en stuurt elke pixel die in de diverse frames is vastgelegd, naar de Neural Engine van de A14 Bionic. Vervolgens selecteert de Neural Engine de beste delen van iedere pixel, voor de beste scherpte, kleur, lichte delen en schaduwen. En de Neural Engine voegt al die pixels vervolgens weer samen tot een definitieve foto vol detail.

80% snellere Neural Engine

Geen enkele andere smart­phone heeft Deep Fusion. En dankzij de snelheid van de A14 Bionic-chip is Deep Fusion beter en sneller dan ooit. Deze technologie is nu beschikbaar op elke camera, ook op de TrueDepth-camera aan de voorkant. Dus wat je ook in beeld brengt, je ziet enorm veel detail terug in het eindresultaat.

Meer detail. Nog voor je AI kan zeggen.

Een camera met het oog van een fotograaf.

Met Slimme HDR 3 herkent de camera nu allerlei omgevingen. Vervolgens worden verschillende elementen van de foto verbeterd voor een natuur­getrouwe weergave.

Geavanceerde machine learning

Om dit mogelijk te maken, trainen we neurale netwerken door ze talloze beelden van verschillende omgevingen te laten zien. Net als het menselijk brein leert de Neural Engine van de A14 Bionic zo bepaalde omgevingen te herkennen.

80% snellere Neural Engine Intelligente rendering

De Neural Engine in de A14 Bionic kan onderscheid maken tussen gebouwen en de lucht, besneeuwde bergtoppen en wolken, en zelfs tussen je bord en het eten dat erop ligt. Hij weet precies waar meer contrast of structuur nodig is. En of de verzadiging en witbalans moeten worden aangepast. Zo geven je foto’s weer wat jij met je ogen ziet.

Super Retina XDR-display. Een zee aan pixels

Hoe wordt ons helderste display nog beter? Door het nog groter te maken. Een nieuw design met strakke randen en een flexibel, speciaal ontwikkeld OLED-display laat waanzinnige kleuren, helderheid en contrast tot op het uiterste randje tot hun recht komen.

Auvibel € 3 excl./ 3,63 incl. BTW Auvibel Inb. Draagbare telefoon met MP3 en/of MP4 functie van + 16GB
Recupel € 0,0413 excl./ 0,05 incl. BTW recupel inb. Overige IT- en telecommunicatieapparatuur
Bebat € 0,075 excl./ 0,09 incl. BTW Bebat Inbegrepen
Stralingslabel (SAT) C meer dan 0.8W/kg minder dan 1.2 W/kg
Garantie 12 maanden B2B, 24 maanden B2C
Afmetingen in mm (h x b x d) 146.7 x 71.5 x 7.4
Gewicht (gram) 228
Kleuren Space Gray, Gold, Silver
Schermtype Super Retina XDR OLED, HDR10, 625 nits (typ), 1200 nits (peak)
Schermformaat (inch) 6.7
Schermresolutie (B x H) (PPI) 1284 x 2778 pixels 456 ppi
Batterijcapaciteit (mAh) mAh niet verwijderbaar
Operator systeem (O.S) iOS
Processor Hexa Core
Chipset Apple A14
GPU Apple GPU (4-core graphics)
Intern geheugen 256 GB
RAM-Geheugen 6 GB
Wi-Fi Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, hotspot
NFC Ja, alleen Apple pay
Bluetooth 5.0, A2DP , LE
USB Connector Lightning USB 2.0
Geheugenkaartsleuf Nee
Camera (achteraan) 12 MP, f/1.6, 26mm (wide), 1.4µm, dual pixel PDAF, OIS 12 MP, f/2.4, 120˚, 13mm (ultrawide), 1/3.6"
Camera functies Quad-LED dual-tone flash, HDR (photo/panorama)
Video 4K@24/30/60fps, 1080p@30/60/120/240fps; gyro-EIS
Camera (vooraan) 12 MP, f/2.2, 23mm (wide), 1/3.6
GPS Ja, met A-GPS, GLONASS, GALILEO, QZSS
Luidspreker Ja
IP (waarde) IP68 stofdicht + dompeldicht 30 min op 2 m
(Dual) Sim Ja, Nano sim (1), eSim (2)
Radio Nee
Netwerk technologie GSM (2G) / HSDPA (3G) / LTE (4G) / 5G
Internetsnelheid HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE-A, 5G, EV-DO Rev.A 3.1 Mbps
Sensoren Accelorometer , Barometer , Face ID , Gyroscoop , Kompas , Nabijheid
Draadloos laden Ja
Behuizing Glas vooraan, glas achteraan
Bescherming Gorilla glas 6 vooraan, Gorilla glas 5 achteraan